Afrika’nın en popüler ülkelerinden biri olan Fas, çeşitli şehirleri, harika yemekleri, ve muhteşem tarihi yapılarıyla oldukça turistik bir ülkedir. Fas, renkli enerjisi, büyüleyici tarihi ve Arap, Avrupa ve Afrika etkilerinin göz kamaştırıcı kombinasyonu ile yüzyıllar boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Canlı ve hareketli meydanlarından, nefes kesici Sahra'ya ve sarp dağ sıralarına kadar, ülke her anlamda turistler için görülmesi gereken yerler sunuyor.

 

Asilah

 

Fas'ın Kuzey Atlantik kıyısında yer alan Asilah, sıcak bir yaz noktası olarak turistler ve vatandaşlar arasında popülerdir. Kumlu plajların yanı sıra, renkli duvar resimleriyle kaplı şehir surları da bu şehri Fas'ın ziyaret edilebilecek en önemli yerlerinden biri yapıyor !

 

Yüksek Atlas Dağları

 

Kuzey Afrika'nın en yüksek sıradağları olan High Atlas, halk arasında dağların dağı olarak bilinir. Burası özellikle ilkbahardan sonbahara kadar yürüyüşçüler için bir cennettir. Fas boyunca yaklaşık 1000 km boyunca çapraz olarak ilerler Fas'ta ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri, nefesinizi kesecek kadar güzel! Yürüyüş ayakkabılarınızı çantanızdan çıkarın ve ömür boyu unutamayacağınız bir yürüyüşe çıkın!

 

Essaouira

 

Essaouira, Fas'ın en çok turistik ağırlayan yerlerinden biridir, Game of Thrones'un üçüncü sezonunun çekildiği yer olduğu için son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Essaouira, daha popüler yapan ise , 60'lı yıllarda bu sahil kasabasının Jimi Hendrix ve Bob Marley gibi ünlüler için dönemin popüler bir sahil kasabası olması.

 

 

Chefchaouen

 

Rif Dağları'nın ortasında yer alan Chefchaouen - mavi şehir olarak da bilinir, kocaman bir manzara içinde küçük bir kasaba. Ziyaret edilecek tüm Fas şehirleri arasında , burası tek başına seyahat etmek ve şehrin ünlü mavi ve beyaz boyalı evlerini keşfetmek için popülerdir.İnsanlar da çok cana yakın, bu yüzden burayı Fas'ta ziyaret edilecek en iyi yerlerden biridir.

 

Sahra Çölü

Fas'tayken çöl kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer. Kum tepelerinin üzerinde muhteşem gün batımını izlemekten parlak yıldızlarla dolu gökyüzüne bakmaya kadar, çöldeki her deneyim büyüleyici ve unutulmazdır. Fas'ta ziyaret edilebilecek en iyi yerlerin dışında, Fas'ta gezilebilecek en güzel yerlerden biri olan Sahra Çölü'ne bir gezi için birkaç gün ayırdığınızdan emin olun !

 

Rabat

Kıyıda yer alan Rabat, ülkenin başkenti ve Fas'ın en önemli turistik yerlerinden biridir . Yıl boyunca güzel hava ve sakin Fas plajları , popülaritesinin arkasındaki sebeplerden sadece birkaçı. Nefis deneyimleri onu Fas'ın en iyi yerlerinden biri yapıyor ! Şehrin geniş bulvarları ve açık hava kafeleri olan yeni bir bölümü ve surları güçlendirilmiş eski şehir veya medina vardır. Her yaştan ve milletten turiste sunduğu o kadar çok şey var ki, burayı güzergahınızdan atlamadığınızdan emin olmalısınız!

 

Kazablanka

Kazablanka diğer şehirler kadar atmosferik olmasa da, şüphesiz Fas'ta ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri ve modernliğin ideal temsilidir. Fransız kolonyal tasarımını geleneksel Fas tarzıyla birleştiren şehrin çarpıcı moresk binaları, burada hayranlık duyulacak en iyi şey. Harika yemekleri ve mimarisi sayesinde kesinlikle Fas'ta gezilebilecek en iyi yerler arasında.

 

 

Ouarzazate

Hollywood filmlerinde her zaman kurak çöl sahnelerini hayal ettiyseniz, en sevdiğiniz çöl klasiklerinden bazılarının çekimleri sırasında bir noktada Fas'tan geçmiş olabileceğini bilmek sizi heyecanlandıracaktır. Fas, 60'lardan beri Hollywood yönetmenlerini ağırlıyor ve Ouarzazate kasabası hepsinin merkezi oldu. Kamera lenslerinizle güzel anlar yakalamayı seviyorsanız, burası kesinlikle sizin için Fas'ın en iyi yerlerinden biridir !

 

Tinghir

Yüksek Atlas Dağları ile muhteşem Sahra Çölü arasında sıkışmış olan Tinghir, Fas'ın Todra Vadisi'nin merkezinde rahat bir şekilde oturan ve muhtemelen çiftler için Fas'ta görülecek en iyi yerlerden biri olan baş mücevheridir . Bu ülkedeki diğer yerlerin aksine, Tinghir, görkemli çiçek bahçeleri, Kasbahlar ve rustik dar sokaklarıyla turistleri eğlendiren geniş bir şehre dönüşmüş eski bir Fransız kasabasıdır.

 

Kategoriler: Seyahat Rehberi